Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan
Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! Vraag gratis advies aan

Piet Heintunnel op 2 december 2022 weer open voor wegverkeer

Piet Heintunnel op 2 december 2022 weer open voor wegverkeer

Weggebruikers kunnen vanaf 2 december 2022 gebruik maken van een volledig gerenoveerde Piet Heintunnel. Om te kunnen voldoen aan alle eisen gaat de tunnel later open dan op de eerder ingeschatte datum van 30 september.

Complexe logistieke operatie

De renovatie is een complexe logistieke operatie door de verschillende soorten werkzaamheden die op elkaar afgestemd moeten worden. Het fysieke werk aan de tunnel hangt nauw samen met het opleiden en trainen van verkeersleiders en het overdragen van het beheer en onderhoud. Pas als dat allemaal is geregeld, kan de tunnel weer veilig open. Door enkele tegenvallers en vertragende coronamaatregelen neemt dat meer tijd in beslag.

Reisalternatieven

Het advies is tot 2 december zo veel mogelijk te reizen met het openbaar vervoer, de fiets of een deelscooter. Reizigers die afhankelijk zijn van de auto, kunnen het beste buiten de spits reizen. De omleidingsroutes via de S112 (Gooiseweg) of S116 (Nieuwe Leeuwarderweg/IJ-tunnel) blijven van kracht tot de tunnel weer open gaat.

De renovatie tot nu toe

De Piet Heintunnel was na bijna 25 jaar intensief gebruik toe aan een grootschalige renovatie. Eerst is een flinke technische ingreep gedaan om te zorgen dat tram 26 tijdens de renovatie door de tunnel kan blijven rijden. Vervolgens is gestart met het vervangen van de technische installaties als de ventilatie, camera’s en verlichting, het plaatsen van hittebestendige bekleding en het vernieuwen van de vluchtdeuren en waterafvoer.

De Piet Heintunnel is de eerste tunnel van Amsterdam die een volledig nieuwe bediening en besturing krijgt. Later volgen de andere Amsterdamse tunnels. Dat wordt straks geregeld vanuit een nieuwe verkeerscentrale.

Wil je tot de opening de drukte vanwege de dichte tunnel vermijden, maar kun je daar nog wel wat tips bij gebruiken? Ga naar de speciale Piet Heintunnel-pagina op Amsterdam Bereikbaar. Daar vind je bijvoorbeeld een toolkit voor werkgevers. 

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij binnen jouw organisatie aan de slag met slimme en duurzame mobiliteit en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Vraag ons om hulp! Ons advies is altijd kosteloos en op maat.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Heb je vragen?

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

06 549 212 14 Rita@wijzijnbreikers.nl

Bel of mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.