Ontdek wat Breikers voor jou kan betekenen! vraag gratis advies aan

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Schrijf je in voor de College Tour Fiscaliteit. Lees meer

Werkgevers brief – Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit met rapportageverplichting

Werkgevers brief – Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit met rapportageverplichting

INSCHRIJVEN WEBINAR

In 2024 krijg je als werkgever te maken met nieuwe regels. Het gaat om het besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit. Op 17 november 2023 is de Ministerraad akkoord gegaan met het besluit dat een dezer dagen wordt gepubliceerd in het Staatsblad. Een onderdeel van de nieuwe regels is de verplichte jaarrapportage. Misschien heb je hier al over gehoord. Om jou als werkgever goed te informeren, heb je als het goed is een brief met alle informatie ontvangen.

We staan voor de opgave klimaatverandering tegen te gaan. Ook onze mobiliteit zal een bijdrage moeten leveren. Werkgevers spelen daarbij een belangrijke rol. Ongeveer de helft van de personenmobiliteit is werkgebonden. Met de nieuwe regels is beoogd de totale CO2-uitstoot door werkgebonden personenmobiliteit met 1,5 megaton te verminderen. Deze opgave, die in 2030 moet zijn bereikt, geldt alleen voor werkgevers met 100 of meer werknemers.

Je leest de volledige brief van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat hier >>> Brief-werkgevers-besluit-CO2-reductie-WPM.pdf

Daarnaast heeft het Ministerie van `~infrastructuur en waterstaat een handige brochure gepubliceerd. Deze brochure legt kort uit wat je moet doen voor de rapportage­ verplichting van jouw organisatie. Een uitgebreide uitleg hoe je aan de gegevens kunt komen is, met stappenplan, opgenomen in de hand­reiking die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft gemaakt. Je vindt de brochure hier >>> IenW_Brochure_CO2-Reducatie-WPM.pdf 

We begrijpen dat je met vragen kan komen te zitten. Daarom staat het Breikers team kosteloos voor je klaar. Tevens organiseren wij op 19 maart een webinar over dit onderwerp. Inschrijven kan via deze LINK.

Heb je vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag!

Gratis mobiliteitsadvies?

Wil jij ook kosteloos advies ontvangen over mobiliteit binnen jullie organisatie?

Klik hieronder en ontvang aanvullende informatie.

Stay up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel je vragen met mij!

Contact-Rita-stripes@2x

Rita van der pas

Community Manager

Mail mij gerust met vragen of om een kennismakingsgesprek in te plannen.